Thursday, 23 May 2013

Ratu Congkak

Salam,

Berakhirnya game di DNASB pada hari ini 23/5/2013...
Perlawanan congkak antara GSE (abg kama) dan Accounts (Izy)....dimenangi oleh izy....kami sggh berbangga ngan awk izy...kini awak digelar Ratu Congkak.....TAHNIAH....
Insyaallah...tahun2 yg akan dtg jika dipanjangkan umur dan rezeki akak disini (DNA)....akak sokong 100% jika awak masuk game congkak ni....
Gelaran awk (Izy) juara ataupun ratu congkak ni...pasti staff dna ni akan ingat sehinnga mereka nk mengadakan tournament ni pada tahun2 yg akan datang....
Anyway, akak nk mengaku bebrp benda....tp cuma 1 je blh akak coretkan disini, dlm diam akak kagum dgn perwatakan awk yg cool, tak mudah melatah dan relaks dalam semua hal dan isu...akak harap perwatakan awk ni akan kekal sehingga bila2 lahh....akak ni plak, tak tahulah bila blh berperwatakan cam awk niii.....tggu dh beruban kot.....hahahaha
oklah...setakat ni jer....sekali lagi....TAHNIAH RATU CONGKAK....

CAIYAAAALAH IZY....



Friday, 10 May 2013

team accounts

Salam,

Aku berkhidmat di DNA sebagai kerani akaun, dan kak ana adalah bos aku pun dikatakan wanita yg baik...pendek kata mmg ssh nk dpt bos mcm kak ana....dah bermacam-macam aktiviti yang kak ana lakukan..salah satu nyer, apabila time lunch kak ana akan akan pk nk lunch dimana....apabila kami dh decide nk ke mana..kak ana akan setuju dgn serta merta....dan kak ana merupakan seorg yg pemurah...aku doakan semoga dimurahkan rezeki...tmpt2 lunch yg kami pergi....jom kita saksikan...hehehe

yg ni kami buat pot lak je di ofis..memasing bw menu.....


ni plak di de'palma hotel....masa ni tak yah ckplah..dhlah kat hotel...menu pun blh tahan..apa lg...

yg ni plak..kami lunch di Pizzahut...

tp utk yg ini...iftar 2012...kak ana tak dpt dtg...sedihhhkannn....sbb tak cukup corumm...

Restoran Cozy Place...
Ini shj lah gambo yg ada.....insyaallah...jika kami dipanjangkan umur dan ditakdirkan bersama utk tahun2 yg akan datang....pasti adalah kenangan kami bersama....mudah2an....

BYE.

Thursday, 9 May 2013

Taman Strawberi...



Salam,

Pada 10/2/2013 (raya cina)...aku dan famili ke Triang krn ada jemputan majlis kawen pengasuh anak aku (Sha)....Sha, adalah pengasuh anak aku selama 5 tahun...sha, jika awk blh baca entry akak ni, akak nk ucapkan terima kasih bebyk krn telah menjaga anak2 akak dgn baik skali...dan selamat pengantin baru buatmu dan suami...semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat hendaknya....
Perjalanan kami ke sana (Triang, Pahang) memakan masa selama 4 jam....dgn sesat laratnya....tak payah katalah..dgn perasaan tensionnyer...sakit hatinya......tp alhamdulillah kami sampai apabila semua tetamu sudah pun pulang..lauk pauk pun tggl sikit...hahahaha...
Dalam perjalanan pulang dari Triang, kami plan utk menyinggah ke Genting Highlands (tp xdelah sampai ke kemuncaknya).....mmg dr dulu lg aku nk ke Genting, tp tak pernah kesampaian....jd kami gagahkan jgklah ke sana.....

kami hanya ke Taman ni jerr...


hehe..aku n hubby...

ni cinta2 hati akuu....

adik bongsu....
perantauan kami di genting...takdelah ke mana...kami hanya jln2 di Taman Genting jerr...kesian takkk...perkara terakhir yg kami buat bergambo ngan burung2 kakak tua....sgt cantik burung2 tu...


alhamdulillah...perjalanan kami berjalan ngan lancar dan sempurna..walaupun penat sikitlah kannn....anak2 aku apa lagi keterujaan terlampaulah...dgn cuaca yg sejuk, nyaman.....harap2 lps ni aku dptlah sampai ke kemuncaknya....INSYAALLAH...jika ada rezeki....doa2kanlah yer...

oklah dh masa utk lunch...jom p makan.....

wassalamm....

dicabar ataupun tercabar

Salam,

Alhamdulillah, aku masih berkhidmat di DNA lg......

Walaupun dalam akademi aku kurang...bkn kurang tp mmg bengap...alhamdulillah sedikit sebanyak aku belajar dr company ni bermacam-macam....
hhmmm dah 12 tahun ni, biasalah bermacam-macam ragam aku temui, biasalah syarikat yg mempunyai ramai perempuan pasti akan byk citer dan kerenah....tak perlulah aku citer ttg org...ni aku nk citer psal aku jer dlm nii...hehe

mengikut title utk artikel ni 'dicabar ataupun tercabar'....hhhmmmm...aku tak tahu nk mulakan cam mana tp yg pasti aku mmg ada rasa ketidakpuashatian dgn seseorg...tp aku tak blh nk berterus terang ttg rasa tidak puas hati kat dia...apabila berdepan dgn dia aku terasa diri aku ni kecill sesgttt...dan dalam masa yg sama aku tak blh nk ckp byk ngan dia...ye lah kan org terpelajar...takkan org bengap cam aku ni berhak nk ckp ttg rasa tak puas hati kat beliau kannn.....hmmmm aku telan kan jelah....
kekadang mmg aku ada rasa tercabar dgn kata2 beliau...yelah, walaupun aku ni 'kecil' dpn beliau sekalipun aku ttp ada perasaan kot...jgnlahh sesuka hati nk lpskan kata2 pedas kat aku...
bukan setakat aku je..kekdg aku ada dgr jgk, dok kata org lain...tp knp 'beliau' tak cermin diri dulu...samada diri tu sempurna ker...mgkn dlm akademi beliau begitu sempurna tp dlm bidang lain adakah beliau....tak tahulah aku nk kata....kekadg aku ada terpk nk melompat ke tmpt lain...tp memandangkan akademi aku yg tak cantik langsung tu...aku tersipu malu...nk melompat pun org nk tngok gak akademi kita cam mana bkn setakat dh ada pengalaman selama 12 tahun...itu tak menjamin apa2 pun...bila balik aku bercerita ngan suami apa yg dikatakan oleh beliau, namun kata2 suamiku membuatkan aku tercabar....bkn nk menenangkan aku....huwaaaaaa.....takpe aku tanam ajelahhh....

oklah sampai disini sahajalah..aku pun nk balik dh niii....

bye...




KERINDUAN MEMORI BERSAMA



Salam,


KERINDUAN...kenangan bersamamu kak ned selama 10 tahun takkan nini lupa sampai bila2...kita telah lalui bermacam-macam suka duka bersama...terlalu byk utk nini senaraikan dlm citer ni...tp nini harap kita takkan lupakan kenangan tu sampai bila2...INSYAALLAH...
terus terang nini katakan...mmg nini cemburu ngan kak ned, cuma nini tak blh nk katakan pd kak ned...sbb ianya terlalu peribadi....hahaha...bukan cemburu apa pun...salah satunye kelembutanmu wahai kak ned...nini akan jd kan itu sebagai satu inspirasi...hehehe....
gambo2 bersama dr dulu sehingga hujung 2012....


ini ajelah gambo yg dapat nini letak.......
oklah...harap kak ned sihat2 aje...walau apa pun yg kak ned lakukan...kami sokong 100%...
take care ye kak...we miss u...

BYEE...

Aidilfitri 2012

Assalammualaikum....di bulan mulia ini aku mengambil kesempatan untuk memohon kemaafan jika ada terkasar bahasa mahu pun tingkah laku tanpa aku sedari.

sudah 12 hari kita menyambut bulan syawal...alhamdulillah pd tahun ni aku beraya di rumah mentua aku di Kelantan. Syukur alhamdulillah sepanjang aku di Kelantan semua aktiviti aku berjalan ngan lancar. jom kita tengok gambo2 aku dan keluarga
ini adalah menu pd 1 syawal.....kuah kacang + nasi impit/rendang ayam + pulut/bihun sop.
sesudah shj kami bersalaman aku dan famili ke kubur untuk menziarahi mak mentua yg sdh pun 2 tahun meninggalkan kami semua. AL-FATIHAH...semoga mak tenang di alam sana...kami akan bertemu mak satu hari nanti...
jom kita tengok gambo seterusnya..
anak2 akuuu...mcm2 kerenah di pagi raya...layan kan je lahhh...takde ank2 ni tak meriah raya kita niii...

 

ni plak gambo keluarga aku dan pak mertua aku...
ni famili adik ipar aku....
tahun 2012 kami jelah beraya ni kelantan walaupun tak semeriah mana pun....tp kita beraya biarlah berala kadar jer....alhamdulillah...
inilah 1st time aku menyediakan juadah utk syawal 2012 niii..walaupun rasanya perlu diperbaiki tp ia tidaklah spt tahun 2010, dimana tetamu dtg ke rmh mertua aku utk beraya, aku dan adik ipar berpandang sesama sendiri..dok nk pk nk hidang apa.....malu tak malulah masa tuuu...huwahaha...

apa2 pun aku seronok dgn Syawal 2012 niii....
harap2 tahun2 yg akan datang akan membuatkan aku sekeluarga sentiasa bersedia utk syawal yg mulia ini...

wassalam...

makan oh makan....

Salam semua....

syukur, alhamdulillah..aku masih lg bernafas....terima kasih Allah....

Hampir setahun aku tak menjenguk blog aku nii...almaklumlah bz lah sgtttt......

Dalam bebrp bulan yg lalu aku melalui cabaran yg sukar aku tempuhi...dhlah cabaran itu mmg setiap masa aku tak pernah misss setiap masa pasti aku akan lakukan...tetiba aku kena slow down kannn...mahu meroyan aku di buatnyer...tp nk wat camne aku kena tempuhi nyer gak dan aku perlu lawan tanpa mengaku kalah.......
mesti korg nk tahu kan apa cabaran yg aku maksudkan...ianya adalah 'MAKAN'....mehhh baca mehh...

Pada 20/3/2013, aku disahkan mengandung 4 mggu....mmg seronoklah sbb bakal mendapat zuriat ke3..insyaallah...tp biasalah setiap kandungan berbeza....pada kandungan mggu ke 4 hingaa ke 6..aku masih lg sihat...apabila masuk shj kandungan yg ke 7 mggu....allahuakhbar...hanya tuhan je tahu cam mana anak tekak aku sakit dgn alahan bau dan muntah yg teruk sehingga air suam pun tak blh nk masuk mulut, keadaan ini berlanjutan sehingga aku terpaksa dimasukkan ke HKL krn air dlm badan aku kurang...selama aku di hospital aku dimasukkan air sebanyak 11 botol...disbbkan alahan ni aku terpaksa bercuti setengah bulan dlm April 2013 nii....kesian takkk.....
Dan aku bersyukur sesgt..mggu ke 10 sdh berkurangan alahan aku, tp makan masih lg berpantang tak blh nk masuk semua...apa yg aku suka sblm pregnant...mnjd satu 'keharaman' pd tekak aku...dan skrg ni aku berpuasa dr makan dan minum pd waktu malam shj....siang melahap apa shj yg aku boleh lahap...
Aku berharap alahan tak boleh 'MAKAN' ni...sekejap shj....INSYA ALLAH..

hhhmmmm...aku pun tak tahu nk tulis apa lg...setakat ni jelah cerita pasal 'MAKAN' aku niii....jika dipanjangkan umur...insyaallah aku bercerita lg...


oklah byeee....